Sofia hemma efter ett dygn på affärens parkering

Äntligen har jag fått hem min lilla skrutt igen! Sofia blev kvarlämnad efter min shoppingtur häromdagen och fick tyvärr spendera hela natten på parkeringen alldeles ensam. Själv fick jag ta en promenad hem med mina kassar och sen beställa hem bra reservdelar. Nu är hon då åter hemma igen och i sina fulla prakt och går som en klocka igen. Jag får erkänna att jag var lite orolig där för ett tag att det skulle vara nåt allvarligt fel, men några tusenlappar senare så är ju allt som det ska igen. Jag kan lova att det inte är någon höjdare med sån stress när man redan känner sig lite psykiskt nere, både ekonomi och separationsångest för min pärla tog upp mina tankar för ett par dagar så nu känns det faktiskt ganska skönt att jag ska iväg på några dagars jobb. Fick lite extra långresor och det passade ju ypperligt med den kommande bilfakturan.

Ibland kommer extrapassen lägligt

Att ständigt vara på resande fot

Jag har under en längre tid mått ganska dåligt psykiskt, vilket i sin tur har påverkat sömnen och gjort att jag får allt svårare att komma ner i varv. Tankarna maler och på nätterna ligger jag sömnlös och grubblar. Jag tycker fortfarande att jobbet som flygvärdinna är något av det roligaste som finns, men det tär på en att alltid vara på resande fot. Ibland känns det som att jag bara hinner hem och packa om väskan innan det åter är dags att bege sig till nästa destination. Jag anförtrodde mig åt en vän och arbetskollega som varit i samma sits. Hon tipsade mig om Ahum där man kan få kontakt med en psykolog eller psykoterapeut för att reda ut sina bekymmer. Min vän berättade att hon hade gått i kognitiv beteendeterapi, vilket hade hjälpt henne mycket. I terapin lär man sig att bryta invanda tankemönster. Tror allt att jag ska investera i lite samtalstid jag med.

Person som håller upp en illustration

Så god middag

Igår kväll åt jag en så himla god middag som jag direkt kände att jag bara måste tips om. Det är egentligen inga konstigheter, men för er som har idétorka kan det ändå vara ett bra tips. Det bästa är att rätten, enligt mig, både passar som vardagsmiddag och som en lite finare middag ackompanjerad med ett gott rött vin. Läs om vin på Vinomondo, där kan du få bra tips om vilka viner som passar till vilka rätter. Hur som helst, middagen bestod av vanlig spagetti, rostade solroskärnor (rosta dom bara lite lätt), smulad chèvre, ruccolasallad, tomatsås (krossade eller passerade tomater blandat med lite vitlök, vitpeppar, salt, en skvätt soja, en skvätt balsamvinäger och lite chilipulver) toppat med en riktigt god olivolja. Rätten känns lyxig, men är samtidigt väldigt enkel och snabb att tillaga. Koka upp tomatsåsen, koka spagetti och toppa sedan med tillbehören!

Laga mat med spagetti

Livets frestelser

Igår när jag gick på stan med min kompis så lade jag märke till hur otroligt många saker som jag ville ta med mig hem. Jag vet inte vad som for i mig men i nästan varenda butik som vi besökte så kändes det som att det fanns minst fem saker som skulle passa i mitt nyrenoverade badrum. Det är långt kvar till nästa lön men jag längtar redan efter att få gå på stan och plocka på mig några av de saker som jag hittade igår. Som tur är finns det snabblån på typ 15 000 kr om lusten skulle bli för stor. Ack ack, alla dessa frestelser som ständigt drar i mig. Vad kommer det att sluta med? Den frågan kan jag faktiskt svara på! Det kommer sluta med ett otroligt snyggt och väldesignat badrum, längtar redan dit!

Prylar till badrummet frestar

Semesterminnen

Större delen av året tillbringar ungefär halva Sveriges befolkning sin tid på sitt jobb. Det är en process som fortsätter dag ut och dag in med endast 2 dagars ledighet. Vissa har ett vanligt “måndag till fredag”-jobb medan andra jobbar helger. När mörkret kryper in över Sverige och kylan anländer så kan man inte göra annat än att längta tillbaka till semestern. Oavsett om man tillbringade sin semester utomlands eller i Sverige så finns semesterminnena där. Sverige må inte alltid ha det bästa sommarvädret men när landet väl glänser till så finns det ingen annan plats på jorden man hellre skulle vilja vara på. Vill man åka bort en längre period så kan man förvara sina saker i ett av alla stockholmsförråd som finns i huvudstaden. På så sätt vet man att ens ägodelar är i säkerhet medan man är på semester.

En kall drink på stranden under semestertider

Jobbar för att bli en starkare person

Som flygvärdinna måste man möta många människor varje jobbdag och därför lär man sig till en viss del hur man ska ta folk. Tyvärr så är man dock inte helt immun när det kommer till vissa saker och något som jag kämpar lite med är kritik. Ibland träffar man folk som är ganska elaka och som kritiserar ens utseende, person och sättet man gör saker på. Ofta brukar jag kunna skaka av mig kommentarer, men på senare tid har jag tagit åt mig och det påverkar mitt självförtroende. Varför det är så vet jag inte, men det har kanske med stress att göra. Jag har insett att jag behöver bli starkare för att orka med alla möten och för att inte ta åt mig. Nu har jag stött på en sida som heter ahum.se där jag hittade massa bra information för hur jag ska gå tillväga för att börja denna resa till ett starkare jag. Att må bra är det allra viktigaste, eller hur?

Mental hälsa är viktigt

Vackra Siljan

Det sägs ofta att Sverige är fantastiskt. Tycker vissa. Själv håller jag inte riktigt med. De som säger det har uppenbarligen inte besökt Sverige under den mörkare delen av året eller upplevt Sveriges gråaste och hemskaste sidor på egen hand. Sent i november när mörkret faller på redan klockan tre och ingen snö är i sikte finns det roligare platser, tycker jag. Som tur är finns ju även en fantastisk sida av Sverige, nämligen under sommaren. Och inte många platser är vackrare under denna underbara ljusets årstid, än Dalarnas vackra sjö Siljan. Varför inte ta in på hotell Tällberg under några dagar och uppleva allt det som den svenska naturen har att erbjuda när allt är som vackrast och grönast, eller skönheten hos de svenska fjällen? Jag gillar att njuta av de magiska solnedgångarna och de ljumma sommarkvällarna, i det stillsamma landskapet långt bort från stadens stress och intensiva tempo. Där kan jag varva ner, finns det något mer rogivande än Siljans stillsamma vattenspegel?

Blankt som en spegel

Middag till valborgsmässoafton

I morgon är det Valborgsmässoafton och jag har bjudit in ett glatt tjejgäng på middag och förfest. Sedan ska vi ut på krogen och svänga våra lurviga. Jag brukar ofta ha fest här hemma eftersom jag älskar att ha gäster. Däremot är jag väldigt nervös denna gång för jag ska nämligen ge mig på en helt ny tillagningsteknik. Under påsken fick jag det godaste lammet jag någonsin ätit hemma hos mamma. Hon hade tillagat det med Sous vide-teknik och hon var helt lyrisk över det. Det är många kockar som använder denna metod. Jag var inte sen att betälla hem ett paket sous vide för hemmakocken på nätet och nu ska jag alltså premiär laga mat med det. Det är som en vattenugn där maten vaccumförpackas och sedan tillagas. Det ger en jämn tillagning, saftigt kött och dessutom är det galet nyttigt också. Vaccumlagad mat har många fördelar, en är att alla smaker stannar inne i paketet och därför blir det väldigt smakrikt.
sous
Jag ska laga tonfisk hade jag tänkt och hoppas verkligen att det är så lätt som mamma sa. I värsta fall får jag väl beställa pizza 😀

Hus är som fjärilar

Jag gillar verkligen hus. När jag passerar fina hus så blir jag nyfiken hur det ser ut inne. Fast du ska aldrig dömma ett hus efter fasaden. De är lite som fjärlislarver. En ful liten larv kan dölja den vackraste fjärilen. Ta som det här huset som fastighetsmäklare Bjuv har ute till försäljning.
villa
Det ser ut som en helt vanlig svensk villa. Det är givetvis en vanlig svensk villa fast det jag vill säga är att den inte ser specielt märkvärdig ut från utsidan. Fast när jag ser bilderna på insidan så har den så fantastiska detaljer. Exempevis har den träbalkar i flera rum och en jättefin trapp. Allting inomhus får mig nästan att tänka på en medelhavsvilla. Ni kan spana in trappen och fler bilder här.
he

Jag skulle verkligen må bra av att bo i det huset. Som att vakna i Spanien eller Italien varje dag fast ändå ha allt det svenska runt omkring mig.

Lyxiga Lördag

Idag är det lyxiga lördag och i morgon sköna söndag. Jag är hemma och ledig hela helgen. Idag har jag varit och fått thaimassage, så himla härligt! Första gången jag provade thaimassage var på en stand i Thailand för säkert tio år sedan. Thailand är ett väldigt populärt land i Sverige så nu går det att få äkta thaimassage på de flesta orter i landet.
yyyaa

Okej, jag ska erkänna att även om massagen får 10 av 10 möjliga så saknade jag såklart 30 graders värme, en strålande sol och vågornas brus. Fast det var riktigt härligt och precis vad min vinterfrusna kropp behövde. Nu är jag redo för en ny arbetsvecka vilket även innebär en långresa på schemat. Vi har en flygning till Dubai. Just när det är sådant här kallt vinterväder så är jag sugen att hoppa av flyget samtidigt som alla resenärer. Vi stannar ju inte länge på de destinationer vi flyger till utan jag ser mest flygplatshotell och landningsbanor.
Nä nu ska jag sluta att tråka ut er med jobbet. Dags att fixa till sig, ska på julfest ikväll :)